OVER TOEKOMST MUZIEK

Het project Toekomst Muziek is een empowerment-traject waarbij beats maken, zang en rap het uitgangspunt vormen. Toekomst Muziek is een onorthodox en passend aanbod voor jongeren met een veelheid aan onopgeloste problemen. Onze aanpak bereikt jongeren die niet gemotiveerd zijn voor deelname aan een traject in de reguliere hulpverlening, maar wel gemotiveerd zijn om muziek te maken. In het project Toekomst Muziek werken zij drie tot zes maanden lang aan een gezamenlijk compilatie-album met videoclips en CD-release tour en aan hun sociaal emotionele vaardigheden.

De deelnemers maken samen met de begeleider een plan van aanpak en krijgen begeleiding in het vinden van een passende school of baan. Dat kunnen banen, opleidingen of trajecten zijn in de muziekwereld. Als dat niet mogelijk, wenselijk of reëel is, zoeken we naar een andere baan of opleiding.  

Elke deelnemer werkt naar een concreet eindresultaat toe: 

3 nummers op het volgende Toekomst Muziek album, een videoclip en een presentatie-tour. Met dit album in handen kunnen de jongeren zelf ondernemend aan de slag met hun muziek. Zij zijn immers zelf hét handelsmerk van hun eigen muziek. Toekomst Muziek wordt afgesloten met een individuele effectmeting en evaluatie. De doelen uit het plan van aanpak en de behaalde resultaten worden direct besproken en vastgelegd in een verslag. 

Voor doeleinden van monitoring en transparantie van de ontwikkeling van de deelnemers en van het project, houdt Toekomst Muziek per individuele deelnemer een administratie bij, waarin het proces en de feitelijk behaalde doelen worden vastgelegd. Natuurlijk zijn er ook de muzikale eindproducten, namelijk de compilatie albums, de videoclips en de optredens. 

DOEL EN METHODE

Het doel van Toekomst Muziek is om jongeren te empoweren op gebied van school of werk door middel van muziek. De methodiek van Toekomst Muziek is de combinatie van muziek en hulp. 

©  Minstrel Productions Terms & Conditions Privacy Policy

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie onze privacybeleid voor meer informatie.

OK